Apartamentele la parter şi ultimul etaj – o opţiune viabilă pentru locuit

Sfaturi utile de Arte 01.12.2015

Atunci când eşti în căutarea unui apartament, suntem siguri că întocmeşti o listă cu aspectele dorite de la noua locuinţă. Unele criterii sunt mai însemnate, precum preţul. Altele sunt secundare, dar mai flexibile, spre exemplu, la ce etaj ar fi mai potrivit ca acesta să fie localizat.

De cele mai multe ori, persoanele se feresc de achiziţionarea apartamentelor de la ultimele etaje sau parter. Dar, fiecare etaj al unui bloc prezintă avantaje şi dezavantaje, aşadar, ar fi indicat să observi potenţialul uriaş pe care îl prezintă aceste apartamente.

Aşadar, în ceea ce priveşte apartamentele amplasate la parter, te vei putea bucura de următoarele avantaje:

1. Haide să ieşim în grădină/curte!

Acesta reprezintă unul dintre principalele avantaje ale locuirii la parter. Nu numai că te vei bucura de experienţa pe care o oferă un prânz un aer liber, dar este nemaipomenit să ai o uşă care îţi permite să ai contact direct cu exteriorul, oricând ai nevoie.

2. Nu mai trebuie să mergi în vârful picioarelor

De vreme ce nu locuieşte niciun vecin la etajul inferior pe care ai putea să-l deranjezi cu forfota ta, a locui la parter pare o idee bună, dacă ai un stil de viaţă activ sau dacă ai copii.

3. Adio scări!

Dacă nu eşti adeptul urcatul scărilor, un apartament la parter va fi o opţiune foarte confortabilă pentru tine din acest punct de vedere. Iar în cazul în care primeşti vizite periodice din partea persoanelor ce nu se pot deplasa uşor, cu siguranţă îţi vor mulţumi că te-ai mutat într-un apartament la parter.

4. La noi e mai răcoare!

Apartamentele amplasate la parterul blocurilor sunt mult mai confortabile pe timpul verilor toride, datorită răcoarei din interiorul acestuia. Aşadar, nu mai ai nevoie de aer condiţionat şi, astfel, vei economisi la plata energiei electrice pe timpul verii.

5. Alegi un preţ avantajos

Un apartament la parter este mult mai ieftin decât unul amplasat la etajul 1 sau 2, iar oferta este mult mai variată, de vreme ce cumpărătorii nu se înghesuie să le achiziţioneze.

La polul opus avem apartamentele de la ultimul etaj, care pot fi la fel de avantajoase:

1. La noi, iarna e mai cald!

Temperaturile din oraşul Iaşi pot fi destul de joase pe timpul iernii. Dacă veţi achiziţiona un apartament la ultimul etaj al unui bloc, temperaturile scăzute nu vă vor preocupa deoarece căldura din bloc se va ridica până la nivelul apartamentului, încălzindu-l. De asemenea, acesta va fi încălzit şi de lumina naturală ce va pătrunde prin ferestre.

2. Câtă linişte!

Apartamentele localizate la ultimul etaj al blocurilor sunt cele mai liniştite deoarece nu mai există vecini la un etaj superior ce ar putea deranja prin activităţile lor zilnice.

3. Siguranţă mai mare

Acest apartament este relativ ferit de hoţi, de vreme ce acestora le este mai uşor să pătrundă în apartamentele localizate la etajele inferioare. De asemenea, nici alţi intruşi, precum şoarecii sau insectele nu vă vor da bătăi de cap.

4. Mai multă intimitate

Vei avea parte de mai multă intimitate deoarece un număr mai mic de persoane vor trece prin faţa uşii tale. De asemenea, nu vei întâlni nici o privire curioasă ce vrea să tragă cu ochiul pe fereastra apartamentului tău.

5. Posibilitatea de mansardare

Dacă vei dori să îţi extinzi locuinţa cu încă un nivel, apartamentele de la ultimul etaj al blocurilor îţi permit realizarea acestei schimbări. Poate îţi amenjezi şi o frumoasă terasă, odată ce vei obţine acordul tuturor locatarilor blocului.