Cum să economiseşti pentru o nouă casă

Legislaţie Imobiliară de Arte 17.11.2015

Dacă doreşti să cumperi o locuinţă într-un timp relativ scurt, este posibil  să fii nevoit să economiseşti. Venitul tău este peste medie, dar şi cheltuielile tale sunt pe măsură, aşa că la sfârşitul lunii ai portofelul mai uşor şi numeri orele până la ziua salariului? Atunci sperăm că vei găsi utile sfaturile pe care ţi le vom oferi în rândurile următoare în ceea ce priveşte economisirea banilor.

Crează-ţi un buget lunar

Vei economisi doar cheltuind mai puţin decât câştigi. Logic, nu? De aceea, fiecare obiectiv financiar începe şi se termină cu bugetul tău lunar. Este important să fii realist şi onest din punct de vedere financiar şi să îţi dai seama de cât poţi şi nu poţi cheltui.

Pune-ţi economiile sub carantină

Nenumărate persoane întâmpină dificultăţi când vine vorba de controlul zerourilor din conturile bancare, trăind cu impresia că au o evidenţă corectă a acestora, când defapt, acest lucru nu este conform realităţii. Cea mai simplă metodă prin care poţi evita risipa este să creezi un cont bancar doar pentru economii, pe care să nu-l accesezi la fel de uşor ca un card de credit.

Economiseşte automat

Odată ce ai creat un astfel de cont, poţi stabili alături de personalul băncii existenţa unei funcţionalităţi ce permite virarea lunară a unei sume exact, din salariul tău, în acest cont. Astfel, economiile se vor realiza în mod regulat şi nu îţi vei face griji dacă ai omis realizarea unui virament într-una dintre luni.

Economiseşte în sume mari

Desigur, poţi economisi câte puţin în fiecare săptămână, reducând porţia de mâncare sau izolându-te în casă. Dar, noi credem că în loc să te pedepseşti, ar fi mai eficient dacă ai amâna cheltuielile majore, precum acea vacanţă scumpă pe care ai planificat-o sau oglinda zgâriată a maşinii care ai impresia că te face de ruşine.

Reduce înainte de a te extinde

Dacă ai posibilitatea de a te muta dintr-un apartament cu două camere într-o garsonieră, poţi reduce chiria cu 20% sau 30% în unele zone. Dacă nu ai copii, aceasta poate fi o mişcare isteaţă pentru a locui în condiţii minime până vei achiziţiona noul apartament pe care ţi-l doreşti.

Cere ajutorul

Asigură-te că familia şi prietenii ştiu despre schimbarea ta de comportament pentru a nu te distrage din procesul de economisire. Astfel, nu vei mai putea spune că nu vei putea apela la pretextul că nu le poţi refuza invitaţiile periodice în oraş sau vacanţele bianuale.

Nu te pedepsi

Matematica economisirii pentru o casă poate fi lină, fără complicaţii, pe când emoţiile provocate de acest proces sunt mult mai complexe. Dacă fiecare zi este din ce în ce mai frustrantă, este foarte probabil să eşuezi în încercarea ta de a economisi. Aşadar, în loc să laşi frustrarea să crească şi să îţi refuzi anumite cheltuieli, mai bine înlocuieşte micile mofturi costisitoare cu altele ce pot fi realizate cu mai puţini bani, la fel de plăcute. Renunţă la ocină în unul dintre cele mai scumpe restaurantue din oraş, în detrimentul unei mese pretenţiase gătite acasă. Ai putea să-ţi creezi un cont pe Netflix, în schimbul ieşirilor periodice la film. Ideea este să economiseşti bani, nu să nu cheltui nimic. Astfel, vei descoperi că este mult mai simplu să te bucuri de viaţă în timp de faci asta.