Iată ce cheltuieli neprevăzute pot apărea atunci când cumperi o casă

Informații Generale de Arte 15.03.2016

Eşti hotărât să cumperi o casă şi crezi că ai ajuns la suma finală pentru a o achiziţiona? Este important să ai în vederi cheltuielile suplimentare care apar şi să revizuieşti bugetul. De aceea, iată câteva aspecte care te vor ajuta să îţi creezi o viziune asupra tuturor cheltuielilor.
Avansul

  •    Nu reprezintă neapărat o sumă de bani suplimentară, deoarece se scade din valoarea totală a locuinţei achiziţionate. Totuşi, avansul poate fi o pierdere pentru cumpărător, atunci când îi este imposibil să plătească restul de bani al achiziţiei, până la data scadentă prevăzută în contract.

Cheltuieli notariale

  •     Taxele notariale sunt, în general, de 1,5% din valoarea unei casei. Cumpărătorul trebuie să citească şi verifice cu atenţie documentele cu valoare juridică, a datelor de identificare a apartamentului, a preţului de vânzare, a termenelor şi a modalităţilor de plată. Pentru a evita înţelegerea greşită a acestor aspecte şi a plăţilor adiacente, se poate apela la un notar.


Apartamentele noi

  •   Este indicat să urmăriţi ce anume include cu exactitate, preţul de vânzare. În multe situaţii, se adaugă mai multe multe costuri care includ preţul garajului, al locului de parcare, al teraselor sau al spaţiilor comune. 

Apartamentele vechi

  •     Cumpărarea unui imobil vechi, nu ajută cumpărătorul la economisirea banilor. Pentru a reamenaja şi pentru a dota cu cele necesare o locuinţă sau o casă veche, poate egala sau chiar depăşi costurile de achiziţie a unei case noi.

Cheltuieli bancare şi de posesie

  •    În situaţia în care se apelează la un credit ipotecar, cumpărătorul trebuie să aibă în vedere cheltuieli suplimentare, comisioane şi taxe, precum: taxă analiză dosar, taxă evaluare, comision de acordare credit, şi altele.
  •     Cheltuielile de posesie se referă la acele plăţi care trebuie efectuate după achiziţionarea locuinţei. Astfel, pe lângă investiţiile în aspectul imobilului, apar şi sumele de bani pe care eşti nevoit să le achiţi, cum ar fi: impozitul anual, asigurarea obligatorie, iar atunci când achiziţia se face prin intermediul creditului ipotecar, trebuiă plătită rata lunară.

Aşadar, pentru un demers fără probleme, este indicat să ai încă de la început, un plan bine pus la punct   și un solutionist imobiliar pentru a te bucura de experiența lui, atât în domeniul imobiliar ,cât și pentru  costurile suplimentare.